Skip directly to content

Tutorials

Fladbrød - fennikel

on Mon, 09/19/2016 - 10:20

Dette fladbrød bages på panden et par minutter. Dejen tager 2 min at kaste sammen.

Vask

on Tue, 09/06/2016 - 04:30

Vaskemiddel: Hvad skal jeg vælge?

Omregninger

on Sun, 07/26/2015 - 11:41

Så meget vejer ingredienser

       
Tabel som viser, hvor meget 1 tsk., 1 spsk. og 1 dl af forskellige ingredienser vejer.
Ingrediens 1 tsk.

Bagning

on Sun, 07/26/2015 - 11:38

Bagetricks fra egen bagning nedenfor

 

Video med goPro

on Thu, 04/03/2014 - 06:08

goPro 2 trækkes direkte ind i final cut (både v7 og X)

goPro 3 kan også trækkes ind, men det giver ofte problemer og dårlig kvalitet. 

Derfor kan man gøre som det anbefales på fcp - bruge gopros eget konverterprogram før import.

Det betyder at dit workflow bliver lidt irriteerende, idet det tager lang tid at konvertere. Brug natten til konvertering, og arbejd med filmen dagen efter så vidt muligt.

 

Til elever

on Wed, 02/12/2014 - 13:58

Herunder materialer og links til elever på kuser i 2014F:

Teknik Fotografering

Kameraemulatorer - prøv at arbejde med forskellige blænde og tidsværdier - kig på dybdeskarphed, skarphed og toneskala: 

http://camerasim.com/apps/camera-simulator/ og http://www.kamerasimulator.se/eng/

Effekter

on Wed, 01/30/2013 - 13:50

Dragan-effekt

Dragan er en fotograf som er kendt for sit ret specielle lys. Det lys kan laves i phostoshop, og effekten kaldes på nettet - dragan efter fotografen. 

Fotografi

on Sat, 02/19/2011 - 16:52

Lidt effekter i photoshop

on Thu, 02/17/2011 - 20:35

Duo/tri/quad toning

Vær skarp!

on Thu, 02/17/2011 - 17:36

Skarphedsfiltre og teknikker er der mange af, nedenfor en gennemgang af dem jeg synes giver mening. Vi kan i fællesskab teste om nogen er så meget bedre at andre bør tages ud af listen.

Hvorfor?

Hvis man gør noget grimt - som at forstørre et billede - kan det være nødvendigt at skærpe meget, ellers er det normalt ret små forbedringer vi snakker om. Forskellige teknikker er godt til forskelligt. Lad os komme igang.

Pages