Skip to content

ANDRE FAG OG FOKUSPUNKTER

BIFAG

Bifag fylder næstmest i dit skema. Det kan støtte op om dit hovedfag – eller give dit noget helt andet. Du vælger.

VALGFAG

Du kan vælge et valgfag til at supplere dit ellers ret stramme skema. Nedenfor et par af de fag vi normalt har på programmet, men det kan variere lidt fra semester til semester. 

FÆLLESFAG

Højskolen giver dig heldigvis meget mere end super musikundervisning. Vi ønsker at du udvikler dig personligt – vi tror på du så bliver en bedre musiker,  og får et bedre liv 😉

 

TURNE OG ANDRE SPECIALUGER

Dit semester vil være præget af en vekslen mellem “almindelige” uger med rimeligt fast skema, og specialuger, hvor vi sætter et fokus.

For eksempel: Vi tager alle sammen på turne. Ugerne op til er derfor præget af tur-fokus – vi skal være klar!
Når vi kommer hjem går man i studiet med de bedste numre – og laver LIVE-indspilninger af resten. 
I slutningen af semesteret har vi normalt nogle projekteruger, hvor du kan fokusere hårdt på dine egne projekter, og at få inspiration gennem selvvalgte workshops mv. 
Derudover har vi et par uger som har fokus på fælles oplevelser. Hvilke oplevelser ? – det snakker vi om.

BIFAG

Lyrik

Du kommer til at arbejde fokuseret med tekster til sang og digt. 
Vi leger med sproglige udtryk overfor omverdenen i form af sangtekster, digte, rap, samt sproglig kreativitet og dens metoder.

Musikalsk kuffert

“Fyld værktøjskassen op” så du er klar til MGK eller konservatoriet i forhold til nodelæsning, hørelære, brugsklaver, musikteori osv. Du kommer til at udvikle dig musikalsk gennem fx. rotation, og får værktøjer til improvisation og bandledelse.  

Studieworkshop

Der er fokus på de produktionsmetoder der anvendes i moderne musik-indspilning. Bifaget vil give et godt indblik i processerne omkring arbejdet i lydstudiet, f.eks indspilning, overdub og mixdown – men der vil også blive lagt vægt på at afdække feltet omkring kommunikation og ”studie-psykologi”. Vi arbejder mest i de store studier.

Mennesket i musikken

Hvis du har lyst til selvudvikling med musikken i centrum, er dette faget for dig. Vi arbejder med coachingteknikker, og fordyber os i mødet mellem mennesker i musik som medium. 

Sangskrivning

Kan du lide at komponere musik, eller har du lyst til at komme i gang med det? Så er dette bifagfag noget for dig.

Du behøver ikke være guddommeligt inspireret kunstner for at lave god musik. Der er en del håndværk i det – så med det i “håndtasken” kan du skrue en god sang sammen. Det kommer du til!

Do it With Friends

Som musiker vil du især I starten skulle lave det meste selv – eller lidt sjovere; med dine venner. 
I DIWF og laver vi foto, video, events, og strategi på sociale medier. 
 Vi kan også arbejde med artistidentitet, musikbranche, projektstyring og indtjeningsmuligheder som musiker. 

Læs mere om hvert BIFAG

VALGFAG

Sport og leg

Efter en lang uge med masser af musik og arbejde inde, er det godt at røre sig.

Vi leger og dyrker sport på en lidt anden måde – de ting du kender får lidt andre regler så alle er mere på lige fod – og det bliver anderledes.
Vi finder også i fællesskab sportsgrene vi ikke har prøvet før – og tager ud og prøver dem. Det kan være fægtning, kajak, bounderball, goalball, klatring, parcour….

Økologi

Hvordan bliver vi bæredygtige? Det er ikke nok (kun) at tænke over det, vi skal også handle på det. I Øko tænker vi – og vi bygger ting, ligesom generationer af højskoleelever før har gjort det på DRH. Der er bygget et halmballehus, en sauna, bålhus, en fællesplads – “verdens navle” (se billede), og en masse andet.

Kunst

Værkstedsorienteret fag med udgangspunkt i moderne kunst og samtidskunst. Faget rummer både teori og praksis, og du vil blive introduceret til forskellige genrer, medier og metoder, der vil danne grundlag for praktiske eksperimenter og arbejde med egne værker og projekter.

Flightcase bygning

Lav dine egne flightcases til “whatever” Selvom du ikke tror du er den store håndværker, så skal Keld Pedel nok hjælpe dig til at få noget der virker. Han garanterer dine cases bliver bedre, end det du kan købe.

Læs mere om lydproduktion

Flere valgfag!

Praktisk Improvisation

Få den teoretiske del af musikken over på dine instrumenter. Du kommer til at spille en masse og udvikle dit øre og dit musikalske vokabularium.

HILIFE

Der danses, synges og spilles musik fra vestafrika sammen med Ebenezer som oprindeligt er fra Ghana. Vi har mange afrikanske trommer og du kommer til at lære både dem og en afrikansk rytmefornemmelse og musikalsk tilgang at kende.

Mindful Move

Mød dig selv og andre gennem bevægelse. Du vil komme helt ned i din krop, få ro på, og blive udfordret i trygge rammer. Vi laver yoga og leger med kropslig kommunikation, bevæger bindevævet og lærer vores nervesystem at kende. Og vi udforsker forbindelsen mellem bevægelse og musik

Produktion og liveafvikling af elektronisk musik

Valgfaget vil tage udgangspunkt i Ableton Live. Vi har den store udgave, Ableton Pads og lærere som arbejder med programmet i deres eget virke. Du får en legeplads du nok ikke troede fandtes.

Sangens univers

For dig som vil udvikle din sang i en glad, tryg og seriøs atmosfære. Du bliver stærkere som sanger gennem arbejde med Sangteknik: vejrtrækning, støtte, klang, artikulation, dynamik, rytmik…

Urban/Hip-Hop

Her er 360 grader rundt om hiphop kulturen og musikken. Vi arbejder i de små studier og laver beats, tekster og bruger en del tid til feed back.

Læs mere om valgfag

Fællesfag

Højskolen giver dig heldigvis meget mere end super musikundervisning. Vi ønsker at du udvikler dig personligt – vi tror på du så bliver en bedre musiker,  og får et bedre liv 😉

TEMATIMER

Vi organiserer højskolefagene omkring forskellige temaer, hvor du kommer til at reflektere over forskellige ting. Hvert semester har forskellige temaer.

Med udgangspunkt i et tema diskuterer vi livsvilkår og drømme. Vi har f.eks arbejdet med:

  • Bæredygtighed lokalt og globalt.
  • Kommunikation.
  • Sambakultur i Brasilien. Vi tager alle sammen til karneval, og laver derfor et act med sang, dans og samba. Derudover oplæg og diskussion om kulturen, religion(en) osv.
  • Ud og hjem. Et projekt hvor vi tog ud til lokale personligheder, fik deres historie og lavede en sang til dem som blev opført hvor de var – på tanken, på skolen, brandstationen… – og til en koncert på skolen.

MORGENSAMLING OG UGEAFSLUTNING

Hver morgen mødes vi til en højskolesang, beskeder og en præsentation. Både personalet og eleverne får en morgensamling, hvor de kan fortælle sig selv og/eller noget de brænder for. På den måde lærer vi hinanden bedre at kende.
Hver fredag samler vi ugen op, og kigger på den næste. Ofte er der også oplæg fra en foredragsholder, en lærer eller en elev.

FOREDRAG OG KONCERTER

Mindst en gang om ugen har vi inviteret en foredragsholder eller et band. Du vil f.eks. kunne møde politikere, forskere, filosoffer og musikere der holder oplæg. Koncerterne er fordelt så du helt sikkert bliver underholdt af noget du kender og udfordret af noget du ikke kender.

Læs mere om lydproduktion

PDF-FILER

Her kan du se vore hæfter og papirer som giver meget mere dybdegående information. 

højreclick for at downloade filerne – ellers åbner de bare.

[themify_icon icon=”far fa-file-pdf” label=”Husbilleder” link=”http://20.drh.dk/wp-content/uploads/2020/01/husbilleder_2020F.pdf”]

[themify_icon icon=”far fa-file-pdf” label=”Husbilleder” link=”http://20.drh.dk/wp-content/uploads/2020/01/husbilleder_2020F.pdf”]